Kedves Betegtársaink

Kedves Betegtársaink!

Sajnáljuk, hogy most csak azokhoz szólhatunk, akik internettel rendelkeznek. Az újság nyomtatása, postázása kívül esik a lehetőségeinken. A legfontosabb híreket, ahogy tudjuk, feltesszük a honlapunkra. Ezeket később (amint a körülmények lehetővé teszik) újsággá összegyűjtve eljuttatjuk nyomtatott formában azoknak is, akik nincsenek jelen az online világban.
 
Rengeteg programot, előadást, kirándulást terveztünk a következő időszakra, de minden számításunkat keresztül húzta a koronavírus.
 
A kútba esett programok azonban meg fognak valósulni, ha lehetővé válnak a személyes és csoportos találkozások. Számítsatok ezekre a programokra, mint, ahogy mi is számítunk Rátok, hogy jó egészségben átvészelitek ezt az időszakot, s kiszabadulva az önkéntes karanténból, szívesen találkoztok csoporttársaitokkal, s lelkesen jöttök minden közös találkozóra.
 
Épp ezért itt ismertetjük a terveinket, melyeket nem eltöröltünk, hanem csak elhalasztottunk jobb időkre.
 
Későbbre halasztott programok:

Tilos gyógyszerek listája 2020

MGKONTRAIND2020pdf letoltes

Hírmondó 2019/44. szám

Myasthenia hirmondo 44jpgpdf letoltes

Kora őszi közös program

 Aranyosmaróthyné Jutka egy kora őszi kirándulást szervezett számunkra Szentendrére szeptember 14-én szombatra.
 
A tervezett program. Találkozás a Batthyányi hévnél 8 óra 30 perckor. A hév szombatonként húsz percenkért jár. Az út kb egy óra. Az állomásról besétálunk a városba ami kb 1 kilométer.
Először a Szamos Marcipán Múzeumot majd a Kovács Margit Múzeumot és a Szentendrei Képtárat javaslom megnézni. Pihenés képpen lehet ebédelni (Rab Rábiban) vagy fagyizni valamelyik cukrászdában. A marcipán múzeumot kivéve elfogadják a MEOSZ igazolványokat. Időjárástól és erőnléttől függően további sétát lehet tenni az utcákban ill. a Dunaparton. 16 órakor indulunk vissza.
Remélem jó időnk lesz, és sokan találkozunk ismét. Várjuk a jelentkezőket.

Hírmondó 2019/43. szám

myasthenia hirmondo 43

pdf letoltes

Tilos gyógyszerek listája 2019

MGKONTRAIND 2019

pdf letoltes

Új közös program

  Poroszlói kirándulás május 18-án.
Aranyosmaróthyné Jutka – mint korábban is – ismét egész napos kirándulást szervez számunkra. Ezúttal távoli célpontot választottunk, a látnivalókban gazdag Tisza-tóhoz készülünk. 

Poroszlón megtekintjük a TISZA-TAVI ÖKOCENTRUMOT, majd a tavon csónakázhatunk is.

Minthogy Jutka és Fodor István is felajánlott 1-1 minibuszt, 12 ember szállítását tudjuk megoldani. A benzinköltség hozzájárulás 1.000,- Ft/fő. Természetesen, akik saját kocsival jönnének, szintén csatlakozhatnak.

Találkozó 8:30-kor az Örs vezér téren az IKEA parkolójában. Körülbelül este   6 h-ra érünk vissza.

A MEOSZ kiskönyvet mindenki hozza magával, a személyigazolvánnyal együtt, a kedvezmény miatt! A belépő 2520 Ft, amiben benne van a kishajójegy is. Van kombinált jegy is, 2780 Ft, ezért filmet is lehet nézni.
Jelentkezni Telekné Krisztinél lehet, telefonon: 06-20-357-3260 vagy e-mail-ben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Legkésőbb a május 11-iki taggyűlésen, személyesen. Fontos, hogy aki jönni akar, időben jelezze szándékát.
A férőhelyek korlátozottak, ezért kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek, akik biztosan el is jönnek!

 

Tavaszi közgyűlésünket

2019. május 11-én szombaton 10.00-13.00-ig tartjuk. 

Ez alkalommal Győrfi Andrea pszichológus tart előadást,

„A myasthenia gravis pszichés vonatkozásai” címmel

Az előadásban főként a diagnózis utáni életszakaszokról, a betegség elfogadásáról és elfogadtatásáról, életmód változtatásról, és a családi szerepek átrendeződéséről szól. Ez a diagnózis nemcsak a betegre hat, hanem annak családját és környezetét is érintő változás.
Ezért szeretettel várjuk az érdeklődő családtagokat és ismerősöket is!

Koncertprogram 2018. december 30-án

Bényei Tamás betegtársunk jóvoltából 10 darab szakmai (ingyenes) jegyet kapott a csoportunk a hattagú Hot Jazz Band előszilveszteri koncertjére a MOM Kultúrális Központ (12. kerület) színháztermébe. 17 órától kezdődött a koncert, ami egy nagyon ideális időpont. Az időjárás sem volt kellemetlen, bár picit csepergett az eső hazafelé már.
 

zenekar kicsi IMG 20181230 180002

 

A Hot Jazz Band Kossuth-díjas zenekar, akik az 1920-40-es évek zenéit elevenítik fel. Vezetőjük Bényei Tamás, nem véletlen a névrokonság, betegtársunk unokaöccse, aki kiváló énekes, trombitás, bendzsós és showman. Hallgathattunk Edit Piaf, Louis Armstrong, Gershwin dalokat, illetve a két világháború közötti magyar filmzenékből csemegéket. A számok swing, dixieland, charleston, rag stílusban íródtak. A közönség gyakran együtt énekelt az előadókkal, sőt többször nekünk kellett a refrént beénekelni. Így interaktív és szórakoztató koncert is volt.

Vendég előadókat is hívtak: Freund Tamás neurobiológust, aki zseniális szakszofonos is, igazi polihisztor, nemzetközi szaktekintély. Illetve Micheller Myrtill jazzénekest, aki egyben francia tanár is. Ezek után nem csoda, ha fantasztikus francia kiejtéssel énekelte a sanzonokat. Igazi színpadi jelenség ő is, énekel, táncol, mozog és szórakoztat egyben. Nem utolsó sorban nagyon szép hölgy. 

Enekes kicsi IMG 20181230 180747


Remekül éreztük magunkat, a jazz zene által kiléptünk a szürke hétköznapokból, nosztalgiázhattunk egy kicsit a kiváló hangszeres tudású előadókkal. Köszönet érte Bényei Tamásnak. Reméljük máskor is sor kerül hasonló koncert szervezésre.

Hírmondó 2018/42. szám

hirmondo 42

pdf letoltes

Weboldalunkon sütiket használunk. Néhányuk nélkülözhetetlen a weboldal működéséhez, míg mások segítenek a felhasználói élmény javításában. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e a sütik használatát. Felhívjuk figyelmét, hogy ha elutasítja ezeket, akkor nem biztos, hogy a webhely minden funkciója elérhető lesz az Ön számára.