Koncertprogram 2018. december 30-án

Bényei Tamás betegtársunk jóvoltából 10 darab szakmai (ingyenes) jegyet kapott a csoportunk a hattagú Hot Jazz Band előszilveszteri koncertjére a MOM Kultúrális Központ (12. kerület) színháztermébe. 17 órától kezdődött a koncert, ami egy nagyon ideális időpont. Az időjárás sem volt kellemetlen, bár picit csepergett az eső hazafelé már.
 

zenekar kicsi IMG 20181230 180002

 

A Hot Jazz Band Kossuth-díjas zenekar, akik az 1920-40-es évek zenéit elevenítik fel. Vezetőjük Bényei Tamás, nem véletlen a névrokonság, betegtársunk unokaöccse, aki kiváló énekes, trombitás, bendzsós és showman. Hallgathattunk Edit Piaf, Louis Armstrong, Gershwin dalokat, illetve a két világháború közötti magyar filmzenékből csemegéket. A számok swing, dixieland, charleston, rag stílusban íródtak. A közönség gyakran együtt énekelt az előadókkal, sőt többször nekünk kellett a refrént beénekelni. Így interaktív és szórakoztató koncert is volt.

Vendég előadókat is hívtak: Freund Tamás neurobiológust, aki zseniális szakszofonos is, igazi polihisztor, nemzetközi szaktekintély. Illetve Micheller Myrtill jazzénekest, aki egyben francia tanár is. Ezek után nem csoda, ha fantasztikus francia kiejtéssel énekelte a sanzonokat. Igazi színpadi jelenség ő is, énekel, táncol, mozog és szórakoztat egyben. Nem utolsó sorban nagyon szép hölgy. 

Enekes kicsi IMG 20181230 180747


Remekül éreztük magunkat, a jazz zene által kiléptünk a szürke hétköznapokból, nosztalgiázhattunk egy kicsit a kiváló hangszeres tudású előadókkal. Köszönet érte Bényei Tamásnak. Reméljük máskor is sor kerül hasonló koncert szervezésre.
Weboldalunkon sütiket használunk. Néhányuk nélkülözhetetlen a weboldal működéséhez, míg mások segítenek a felhasználói élmény javításában. Ön dönti el, hogy engedélyezi-e a sütik használatát. Felhívjuk figyelmét, hogy ha elutasítja ezeket, akkor nem biztos, hogy a webhely minden funkciója elérhető lesz az Ön számára.