Orvosok írták

dr. Rózsa Csilla TV-előadása: http://rtl.hu/rtlklub/808/napi-doktor-egy-rettegett-kor-elojelei

Tilos gyógyszer lista

m1m2

MYTELASE  Beszerzése

1. az első lehetőség, ami lényegesen hosszadalmasabb, de olcsóbb:

m3OGYI /Országos Gyógyszerészeti Intézet/
A háziorvos felmegy az OGYI honlapjára és az Egyedi gyógyszerigényléseknél kitölti a megfelelő nyomtatványt, /jelen esetben a 15-öst/, amit aztán vagy a háziorvos vagy maga a beteg elküld az OGYI-ba, itt csatolni kell még a neurológus 6 hónapnál nem régebbi szakorvosi véleményét arról, hogy a betegnek szüksége van erre a gyógyszerre. Ez után egyedi elbírálás alapján engedélyezik, hogy a beteg részére a gyógyszer behozható-e.

Amikor ez az engedély megvan, akkor ezt be kell vinni vagy küldeni az OEP-hez, ahol szintén elbírálják, hogy milyen térítés mellett juthat a beteg a gyógyszerhez és azt is megmondják, hogy melyik patikában lesz kiváltható, mert nem minden patikával vannak szerződésben.

2. lehetőség , ami lényegesen gyorsabb ugyanakkor költségesebb

Európa Patika, Budapest VIII. kerület Fiumei út 2. Telefon:06-1-456-0842.  Vállalja a gyógyszer beszerzését jelenleg Franciaországból tudják behozni 4.000,-Ft /doboz  és megrendelésenként 990,-Ft. Aki ezt a lehetőséget választja annak érdemes egyszerre két receptet felíratni a háziorvossal, mert a két doboz szállítási költsége is annyi, mint ha csak egy dobozt rendeltünk volna. Így két héten belül hozzájuthatunk a gyógyszerhez.

Scroll to top
Megszakítás